Åbent brev til alle socialdemokrater

Af Metin Lindved Aydin, byrådskandidat for Radikale Venstre

Jyllands Posten 05.05.2021

Kære Socialdemokrater,

Min far kom til Danmark fra Tyrkiet som gæstearbejder i 1969. Sammen med mange af sine landsmænd kom han til at arbejde i industrien, hvilket han gjorde indtil han blev pensioneret for nogle år siden.

Og i al den tid han har haft mulighed for at stemme til lokale og regionale valg, har han stemt på jeres parti.

Men jeg kan mærke, at han i den senere tid er blevet mere og mere i tvivl om hvor han hører til. På den ene side identificerer han sig som en del af arbejderklassen, og på den anden side kan han ikke forliges med den kurs Socialdemokratiet har taget på udlændingeområdet i de senere år.

Jeg synes, at det er trist, at min far, der har bekendt sig til fællesskab, solidaritet, frihed og lighed al den tid jeg kan huske, nu kan blive i tvivl om hvorvidt det parti han altid har støttet, til fulde gengælder bekendelsen.

Jeg antager, at Socialdemokratiets værdipolitiske diskurs på udlændingeområdet overvejende styres af den socialdemokratiske top, og også at der lokalt kan være uenighed med både tonen i den politiske debat og den konkrete udmøntning af regeringens politik. Men jeg håber, at der snart vil komme en reaktion fra det socialdemokratiske bagland, der gør at en mangeårig loyal socialdemokrat som min far ikke behøver at være i tvivl om hvor han hører til.