Jeg stiller op til byrådet i Aarhus ud fra tankegangen om, at vi alle er en værdi for samfundet og aldrig en byrde. Den tankegang savner jeg i Aarhus Kommune. Derfor stiller jeg op.
Jeg brænder særligt for tre områder: Medborgerskab, iværksætteri og erhverv, og byudvikling og miljø.
MEDBORGERSKAB
Deltagelse i demokratiet er lig med tillid til fællesskabet, og kun med tillid til hinanden og samfundet kan vi udvikle fællesskabet. Alle har kompetencer og rettigheder, der i praksis giver mulighed for ansvar, deltagelse og medbestemmelse i lokale, nationale og globale fællesskaber. Jeg ser det derfor som en vigtig opgave, at vi får styrket medborgerskabet.
- Vi skal have mere deltagelseskultur tidligt i folkeskolen
Vi skal satse på udvikling af en deltagelseskultur tidligt i folkeskolen, så børn vænner sig til aktivt at medvirke i en demokratisk beslutningsproces. På den måde kan vi sikre, at fremtidens demokratiske borgere lærer at deltage i demokratiet og udviklingen af et stærkere Danmark.
- Vi skal have flere unge til at bruge deres valgret
En del, især unge, udnytter ikke medborgerskabet fuldt ud. Det kan være pga. manglende viden om egne muligheder og rettigheder eller en uudviklet deltagelseskultur. Det skal vi gøre noget ved, så vi forhindrer, at nogen føler, at alt kan være lige meget.
- Vi skal have flere minoritetsgrupper til at bruge deres valgret
Vi skal gøre en indsats for at langt flere borgere tilhørende minoritetsgrupper deltager ved kommunal-, regions- og folketingsvalg, ved direkte kontakt og kommunikation med relevante foreninger og eventuelt på flere sprog end dansk.
IVÆRKSÆTTERI OG ERHVERV
Vi hælder penge ud ad vinduet, når vi bremser iværksætteri og erhvervsliv. Kommunen skal kun sætte de ydre rammevilkår for erhvervslivet. Og kun det. Det skal være ukompliceret at drive forretning, så gode ideer ikke bliver tabt på gulvet.
- Vi skal have mere interesse for iværksætteriet og erhvervslivet.
Kommunen skal interessere sig mere for iværksætteri og samarbejde med erhvervslivet, så forretningsidéer kan realiseres. På den måde kan vi få flere arbejdspladser og mindre virksomheder vil opstå, som har betydning for den enkelte borger.
- Vi skal gøre det nemmere at starte og drive virksomhed
Kommunen skal gøre det nemmere at drive og starte virksomhed gennem en forenkling af bureaukratiet, og aktivt bistå med at finde vej i systemet ved etablering af en udvidet virksomhedsservice.
BYUDVIKLING OG MILJØ
Vi skal sikre en bæredygtig udvikling i hele kommunen, hvor god og fornuftig infrastruktur, byplanlægning, arkitektur, udbuddet af boliger og offentlige tilbud sammensættes med hensyn til miljøet. Et bæredygtigt miljø er en grundforudsætning for din, min og vores børns eksistens. For det vi beslutter nu, har stor betydning på langt sigt. Det er vigtigt med handling nu.
- Vi skal lave lokalplanlægning, som afsætter et minimalt CO2/energiaftryk
Vi skal finde balancen mellem vækst, miljø og behovet for naturoplevelser. Lokalplanlægningen skal derfor i langt højere grad sikre et minimalt CO2/energifodaftryk, og kommunen skal indtænke miljø og klima i ethvert nyt bolig- og erhvervsområde.
- Vi skal udvikle oplandsbyerne i Aarhus Kommune
Lokalsamfundene i oplandet skal være mere selvforsynende, så de lokalt dækker endnu flere af borgernes behov i forhold til boliger, skole, børnepasning og arbejdspladser. Samtidig skal torve og samlingsstederne udvikles, så byerne får et reelt samlingspunkt, der inviterer til lokale arrangementer og skaber liv og sammenhold.
- Vi skal sikre de grønne kiler i hele kommunen
Det er vigtigt, at vi bevarer byernes grønne kiler. Det er dem, som sender naturen helt ind til os i byerne, både for at skabe grønne åndhuller og for at styrke biodiversiteten
- Vi skal forbedre den kollektive transport og cykelstier
Aarhus Kommune vil få flere indbyggere i de kommende år. I takt med tilvæksten skal vi udvikle den kollektive trafik, som vil gøre det mere attraktivt at bo i forstæderne og dermed aflaste Aarhus by. Og så skal vi selvfølgelig have et veludviklet netværk af cykel- og gangstier – i hele kommunen.