Kampagneleder Mia Nybo

Radikale Venstre har altid været et naturligt valg for mig. Jeg er overbevist om, at samarbejdet hen over midten, dialogerne og kompromiserne er den måde, vi sikrer et stærkt Danmark – også i fremtiden.

Mine holdninger

Mit ønske er at bidrage til et samfund, som jeg både stolt og trygt kan efterlade til fremtidige generationer.

For mig er et rigt samfund, et sted hvor de svagest stillede ikke overlades til sig selv og hvor det ikke er forældrenes uddannelse og formuer, der afgør og definerer børnenes fremtid. Samtidig er det et land, hvor vi stiller krav til hinanden og har en fælles aftale om, at alle skal bidrage med det de hver især kan.

Langt hen ad vejen den slags samfund, som jeg er vokset op med at tro på at Danmark er. Jeg oplever dog et skred. Jeg oplever, at uligheden stiger både i forhold til sundhed, indkomst og levevilkår. Jeg oplever, at vi ikke længere snakker sammen og søger forståelse. Vi snakker i stedet om ‘Dem og Os’, ‘Land og By’, ‘djøf’er og resten’, ‘dansk og ikke-dansk’, “offentlig ansat og privat ansat’, ‘lønmodtager og selvstændig’ og så videre. Alle disse modsætninger er i min optik med til at svække vores sammenhængskraft, og vi glemmer, at vi alle er vigtige for, at hele vores samfund kan fungere.

Jeg er sikker på, at hvis vi møder hinanden med respekt og tillid – og hvis vi har fokus på lighed og frihed i vores samfund, så kan Danmark fortsætte med at være et af de bedste steder i verden at vokse op.

Så kan vi holde fast i vores fælles aftale om at hjælpe hinanden til at kunne bære de byrder, vi nu engang er blevet pålagt. Også kan vi hver især være ansvarlige for vores eget liv, i det stærke fællesskab.

Derudover, så skal vi selvfølgelig sørge for at der er gode vilkår for vores erhvervsliv, så virksomhederne trives og skaber arbejdspladser. Det må blot ikke være på bekostning af medarbejdernes trivsel.

Selvfølgelig

Selvfølgelig skal vi have et uddannelsessystem som har fokus på at klæde vores børn og unge på til livet og ikke kun har fokus på gode placeringer i nationale og internationale tests. Selvfølgelig skal vi påtage os opgaven med at tage hånd om klimakrisen og sikre bedre levevilkår for alle arter på jorden og afhjælpe, at biodiversitetskrisen bliver endnu større, end den allerede er. Selvfølgelig skal der være ligestilling, både mellem køn og mellem etniske grupper. Vi er alle sammen mennesker.

Jeg er overbevist om at alle mennesker kan løftes, hvis man giver dem de rigtige muligheder og inspirere dem til at tage ansvar for deres eget liv. Mulighederne er store i Danmark. Vejen er bare ikke altid lige nem.

ERHVERV

NUVÆRENDE

  • Medlemskonsulent hos Krifa

TIDLIGERE

  • HR Koordinator hos Euromaster
  • Sundhedskonsulent ved Skive Kommune
  • Restaurantchef og HR-ansvarlig ved Hjorts Badehotel

UDDANNELSE

  • Kandidat i International & Global History fra Aarhus Universitet
  • Bachelor i Historie fra Aalborg Universitet
  • Matematisk student fra Aalborghus Gymnasium

FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE

  • Tidl. projektleder ved Red Barnet Viborg
  • Tidl. frivillig ved Frivilligcenter Aarhus
  • Tidl. frivillig ved værested Plexus for ensomme unge og medlem af styregruppen
Kampagneleder Mia Nybo