Morten Messerschmidt hykler

Af Metin Lindved Aydin, arkitekt cand. arch.

Jyllandsposten 18.09.2020

Dansk Folkepartis næstformand går i rette med det danske fodboldlandshold for at knæle mod racisme før deres kampe – men det er hykleri.

Morten Messerschmidt giver indtryk af, at interessere sig for samfundets sammenhængskraft – til TV2 siger han således, at landsholdet ved at knæle mod racisme risikerer at splitte danskerne frem for at samle dem, og han understreger betydningen af, at vi alle har mulighed for at samle os om noget uanset hvad vi stemmer.

Men hvad er det dog for noget sludder – når nationalsangen lyder så står vi alle bag vores landshold også selvom det tager afstand fra racisme. For hvem gør ikke det? Nok kun ganske få og dem der som Morten Messerschmidt er dømt for racisme?

Og undskyld mig, men det er banalt hykleri når næstformanden frygter, at der skal opstå splittelse i samfundet, for ingen har som han og hans parti gennem årtier polariseret vores land.

TV2 kunne i øvrigt have stillet spørgsmålet, om det ikke på samme vis er farligt, at han og hans parti benytter nationalflaget. Ved politiseringen af det nationale symbol er der jo nok en risiko for, at en del af alle de mange af landets borgere der ikke ønsker at blive slået i hartkorn med Dansk Folkepartis politik eller menneskesyn ikke længere vil kunne samles om Dannebrog.