Tryk avler modtryk

Af Metin Lindved Aydin

Jyllands-Posten 09.10.2020

Mette Frederiksen vil gøre op med grupper af unge med ikke vestlig baggrund som chikanerer ordentlige borgere på S-togsstationer, gader og stræder. Et værdigt, godt formål og intention som formentlig alle partier på Borgen vil kunne støtte op om. Hvem vil ikke det, for almindelige mennesker skal kunne gå i fred overalt.

Men måden Mette! Du vil at politiet skal uddele bøder på 10.000 kr. første gang politiet trodses og smide de unge i spjældet i 30 dage anden gang det sker – er du fuldstændig fra den? Hvor blev retsstatsprincippet om proportionalitet af? Der dør flere i færdselsuheld end af utryghed i socialt belastede boligområder, og du kunne derfor med større ret kræve bøden for hastighedsovertrædelser sat op.

Og tror du kun, at du rammer de unge med ikke vestlig baggrund der laver ballade? Hvad med alle de der nu uværgerligt vil føle sig uglesete, selvom de måske blot skal med S-toget hjem. Det pres du lægger på en hel ungdomsårgang som det er tvingende nødvendigt, at vi får til at opleve sig selv som ønskede og værdsatte, skubber du væk fra os og over i ”dem” lejren. Det er usundt for vort samfunds sammenhængskraft.

Dyrk nu medborgerskabet og vær med til at skabe rum og muligheder i stedet. Efterlad ikke de i blandt de unge der har potentialet til at blive fyrtårne og rollemodeller med en følelse af, at det hele kan være lige meget og ikke fører nogen vegne.

Det andet er uansvarlig populisme og uværdigt for den statsmand du har været.